Interesse voor bouw zwembad en sporthalzwembad

Meerdere ondernemers zijn geïnteresseerd in bouw én exploitatie van een volwaardig zwembad en een sporthal op sportpark Den Donk In Oisterwijk. Hockeyclub HOCO heeft belangstelling voor de bouw van een sporthal, zo mogelijk in overleg met de ondernemers van SportArena. Dat sportbedrijf (met fitness en tennis op Den Donk) wil ook het zwembad bouwen en exploiteren. De huidige exploitant van zwembad De Leije, Optisport, is eveneens geïnteresseerd in beheer en bouw van het nieuwe zwembad. Daarnaast hebben zich bij de gemeente Oisterwijk projectontwikkelaars gemeld die de nieuwe sportvoorzieningen willen bouwen in combinatie met woningbouw aan de Baerdijk, de huidige locatie van het overdekte zwembad en de sporthal.

De gemeente heeft met partijen als de zwemvereniging om tafel gezeten en wensen geformuleerd. Daar kwam een bad van 25 bij 12,5 meter uit. Adviseur Drijvers en Partners berekende de kosten voor een wedstrijdbad op 4,7 miljoen euro. De exploitatie gaat de gemeente 389.600 euro kosten, van de sporthal 197.300 euro. In de begroting is rekening gehouden met respectievelijk 205.000 en 190.000 euro. De prijzen voor een kaartje zullen zeker gaan stijgen. Chantal Beltman van Optisport zegt haar organisatie zich bijzonder goed thuis voelt in Oisterwijk en graag de overstap maakt naar het nieuwe zwembad. „We hebben ervaring met de bouw van zwembaden, daarvoor werken we samen met een consortium. In Zwolle bij voorbeeld met bouwbedrijf Pellikaan uit Tilburg. We hebben belangstelling voor zowel de bouw als de exploitatie en wachten de aanbesteding van de gemeente af.”

Gijs Verheijen van SportArena staat te popelen. Eerder liet hij al een ontwerp maken voor een zwembad van 10 bij 15 binnen de muren van zijn bedrijf. Die afmetingen waren conform een wens van de Oisterwijkse gemeenteraad. In een later stadium trok de raad haar besluit in, de raadsleden wilden bij nader inzien een groter overdekt zwembad voor meerdere zwemactiviteiten. Verheijen: „Wij willen graag. We bouwen dan op eigen kosten een zwembad binnen de muren van ons gebouw, mogelijk met een uitbreiding aan de voorzijde. De gemeente levert dan een bijdrage in de exploitatie. De raad moet eerst bepalen wat de precieze eisen zijn. Bij een zwembad van 25 bij 12,5 meter is het prijskaartje anders dan bij een zwembad van 20 bij 12,5 meter. Voor een duikplank moet het zwembad minstens 1.80 meter diep zijn en is er behoefte aan een beweegbare bodem? Hoe warm moet het
zijn in het zwembad? Achttien, twintig of zeventwintig graden? Antwoorden op die vragen bepalen de kosten voor exploitatie.”

Bij de bouw van een zwembad heeft Verheijen het sportbad van Club Pellikaan aan de Rueckertbaan in Tilburg voor ogen. Hij heeft B en W en raadsleden van Oisterwijk uitgenodigd om daar zaterdag een kijkje te gaan nemen. „Wij hebben veel expertise en die is gemakkelijker op locatie bij een zwembad uit te leggen.”

HOCO wil de nieuwe sporthal beheren en met hulp van de gemeente bouwen. De hockeyclub denkt aan een sporthal bij de eigen kantine op Den Donk. Ook de tennisbanen en het huidige parkeerterrein bij SportArena is een optie. Voorzitter Ron Zwart: „Er is veel vraag naar zaalhockey in de maanden december en januari. Daar willen we de sporthal voor gebruiken. En voor binnentrainingen. Op andere uren kan de hal verhuurd worden.”

Bron: Brabants Dagblad