Leerfabriek KVL volop in beweging

Leerfabtiek KVL Oisterwijk

Leerfabriek KVL – perron gebouw 28.1

In Oisterwijk worden de monumentale gebouwen van de Leerfabriek KVL herbestemd tot Ambachtsplaatsen voor CreativiTijd. Provincie Noord Brabant is eigenaar van dit erfgoedcomplex en neemt de restauratie van deze monumentale delen voor zijn rekening. Met deze herbestemming kan dit erfgoedcomplex behouden blijven voor de toekomst. De Koninklijke Verenigde Leder (KVL) is ook onlosmakelijk verbonden met Oisterwijk. De KVL leerfabriek (1915) was eens de grootste werkgever in Oisterwijk. Een fabriek met een lange en grote historie! Ook anno nu is KVL leerfabriek beeldvormend in Oisterwijk.

In de Leerfabriek KVL wordt, door ons, in samenwerking met Wood&Apples de directievoering over de uitvoerende partijen verzorgd en de coördinatie tussen de adviseurs en de uitvoerende partijen. Deze werkzaamheden worden verricht op het gehele gebouw dat is gesitueerd langs de spoorlijn (gebouw 28.1 en gebouw 28.2).

Voor de eerste huurders is een gedeelte van het U-gebouw tijdelijk ingericht als onderkomen. Zo hebben onze bedrijven (Wood & Apples en VDMBM&A) ook ons kantoor ondergebracht in het inspirerende en karakteristieke KVL.