Zomer!!

Zwemmen is onder Brabanders een geliefde vorm van recreatie. De meeste zwemmers staan er misschien niet bij stil, maar het water in zwemgelegenheden moet aan strenge normen voldoen.

Recreatie zwemwater

Zo wordt er gekeken of de zwemplas veilig is en er niet te veel afval op de bodem ligt, zoals glasscherven. Ook controleert de provincie de kwaliteit van het water. Als er bijvoorbeeld blauwalgen voorkomen in het water, kan de provincie besluiten om de zwemplas tijdelijk te sluiten. Daarnaast spelen de voorzieningen voor de zwemmers een rol, zoals of de verkleedhokjes in orde zijn.

Aanwijzen locaties

Ieder jaar besluit de provincie Noord-Brabant opnieuw welke zwemplassen opengesteld mogen worden voor het publiek. De lijst met aangewezen zwemplassen voor 2015 kunt u downloaden. Op de lijst met aangewezen locaties vindt u de zwemplassen waar u kunt zwemmen.

Zwemseizoen

Het jaarlijkse zwemseizoen voor de recreatieplassen loopt van 1 mei tot 1 oktober. De zwemwaterkwaliteit en de fysieke veiligheid worden ook alleen in die periode gecontroleerd. Meer informatie over zwemplassen in Brabant vindt u op www.zwemwater.nl

Bron: Provincie Noord-Brabant